Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Awokado nadziewane łososiem z sosem miodowo-orzechowym Awokado nadziewane łososiem z sosem miodowo-orzechowym
Przekąski Przekąski

Awokado nadziewane łososiem z sosem miodowo-orzechowym

SkładnikiSkładniki

  • filet z łososia 200 g
  • sok z cytryny 150 ml
  • woda 100 ml
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 3 łyżki
  • dojrzałe awokado 2 szt.
  • orzeszki ziemne
  • pieprz czarny świeżo zmielony
  • świeży koperek
  • SOS:
  • miód 2 łyżki
  • musztarda sarepska 2 łyżki
  • pasta orzechowa 100% orzechów „Felix” 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

WykonanieWykonanie

Filet z łososia pokroić w dwucentymetrowe plastry. Z cytryny, wody, soli i cukru przygotować marynatę i zanurzyć w niej łososia na dwa dni. Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę i wydrążyć miąższ. Pokroić w cząstki, łososia w paseczki i nafaszerować miseczki z awokado. Całość polać sosem, posypać orzeszkami i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować gałązkami koperku. Smacznego!

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem