Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Chrupiąco – orzechowy devolaille Chrupiąco – orzechowy devolaille
Danie główne Danie główne

Chrupiąco – orzechowy devolaille

SkładnikiSkładniki

  • filet z kurczaka 130g
  • masło orzechowo kremowe „Felix” 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • jajko 1 szt.
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej

WykonanieWykonanie

Filet z kurczaka rozklepać tłuczkiem, a zwłaszcza cienko rozklepać brzegi. Doprawić solą, pieprzem, położyć masło orzechowe i szczelnie zwinąć. Opanierować w mące, jajku, bułce tartej i znowu w jajku i bułce. Usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor, ale nie za szybko, aby mięso w środku nie było surowe.

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem