Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Crumble jabłkowe na orzechowym spodzie Crumble jabłkowe na orzechowym spodzie
Deser Deser

Crumble jabłkowe na orzechowym spodzie

SkładnikiSkładniki

  • maka pszenna 40g
  • masło 20g
  • cukier puder 20g
  • orzechy ziemne niesolone Felix 50g
  • garść rodzynek z mieszanki studenckiej Felix
  • garść orzechów lasowych z mieszkanki studenckiej Felix
  • cynamon 1 łyżeczka
  • jabłko 2 szt.
  • dżem śliwkowy 4 łyżki

WykonanieWykonanie

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem i przez chwilę gotujemy. Układamy je na cieście. W każdym słoiku jabłka smarujemy dżemem, posypujemy rodzynkami i orzechami laskowymi. Górę pokrywamy pozostałym ciastem, krusząc je na drobne kawałki. Całość zapiekamy 45 minut w 150 stopniach.