Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Medaliony na grzankach z masłem orzechowym Medaliony na grzankach z masłem orzechowym
Przekąski Przekąski

Medaliony na grzankach z masłem orzechowym

SkładnikiSkładniki

  • bagietka pszenna 3 kromki
  • polędwiczka wieprzowa 3 kotleciki wielkości kromki
  • masło orzechowe light „Felix” 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • żurawina

WykonanieWykonanie

Z kromki bagietki zrobić grzanki na patelni lub w opiekaczu. Kotleciki z polędwiczki doprawić solą, pieprzem i zgrillować na patelni. Grzanki obficie posmarować masłem orzechowym light, a na wierzch położyć polędwiczkę. Podawać z konfiturą z żurawiny.