Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Naleśniki z pastą orzechową i dżemem truskawkowym Naleśniki z pastą orzechową i dżemem truskawkowym
Danie główne Danie główne

Naleśniki z pastą orzechową i dżemem truskawkowym

SkładnikiSkładniki

  • mleko 300 ml
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • jajko
  • sól
  • cukier do smaku
  • olej rzepakowy do posmarowania patelni
  • pasta orzechowa 100% orzechów „Felix” 1 łyżka
  • dżem truskawkowy

WykonanieWykonanie

Mleko, jajko, mąkę, sól i cukier dokładnie połączyć. Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki na odrobinie oleju. Posmarować naleśnika pastą orzechową, na wierzch położyć drugiego naleśnika i posmarować go dżemem, całość złożyć na pół. Smacznego!

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem