Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Orzechowe burgery Orzechowe burgery
Przekąski Przekąski

Orzechowe burgery

SkładnikiSkładniki

  • mięso wołowo-wieprzowe mielone ½ kg
  • masło orzechowe z kawałkami orzechów „Felix” 3 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki
  • bułki do burgerów 4 sztuki

WykonanieWykonanie

Mięso dokładnie wymieszać z masłem orzechowym, solą, pieprzem i pokrojoną natką pietruszki. Uformować okrągłe, płaskie kotleciki i usmażyć na odrobinie oleju. Bułki opiec w piekarniku, przekroić i włożyć w nie ciepłe burgery.

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem