Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Pasta z avocado i pistacji na orkiszowej bułeczce Pasta z avocado i pistacji na orkiszowej bułeczce
Przekąski Przekąski

Pasta z avocado i pistacji na orkiszowej bułeczce

SkładnikiSkładniki

  • dojrzałe, miękkie avocado 1 szt.
  • 1/3 papryczki chili
  • opakowanie pistacji solonych Felix
  • szczypta soli
  • łyżka oliwy
  • limonka
  • orkiszowe bułeczki
  • roladka koziego sera

WykonanieWykonanie

Awokado przekroić na pół wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ. Pistacje obrać z łupinek i podprażyć na suchej patelni. Chili posiekać w drobną kosteczkę. Do malaksera wrzucić orzechy i drobno je zmiksować, następnie dodać awokado, chili, sól, odrobinę oliwy i kilka kropli soku z limonki. Całość zmiksować na gładką pastę. Kozią roladkę pokroić w plastry, ser podsmażyć na suchej patelni, tak żeby delikatnie się zrumienił. Bułeczki posmarować grubą warstwą pasty i na każdą z nich położyć krążek sera.

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem