Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

PRZEKĄSKI SELEROWE Z PASTAMI ORZECHOWYMI PRZEKĄSKI SELEROWE Z PASTAMI ORZECHOWYMI
Deser Deser

PRZEKĄSKI SELEROWE Z PASTAMI ORZECHOWYMI

SkładnikiSkładniki

  • SKŁADNIKI NA PASTĘ SEROWO-ORZECHOWĄ:
  • miałki twaróg sernikowy 150 g
  • sól
  • papryka ostra do smaku
  • pasta orzechowa 100% orzechów „Felix” 2 łyżki
  • SKŁADNIKI NA PASTĘ ORZECHOWO-CZOSNKOWĄ:
  • ciecierzyca 150 g
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
  • pasta orzechowa 100% orzechów „Felix” 4 łyżki

WykonanieWykonanie

Ciecierzycę ugotować do miękkości w osolonej wodzie, wystudzić i zmiksować. Dodać pastę orzechową, wyciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. W razie potrzeby, gdyby pasta była za gęsta, dodać wodę z gotowania cieciorki. Pasty wyłożyć na łodygi selera naciowego, udekorować płatkami chili i natką pietruszki.

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem