Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

SAJGONKI Z KREWETKAMI I SOSEM ORZECHOWO-SOJOWYM SAJGONKI Z KREWETKAMI I SOSEM ORZECHOWO-SOJOWYM
Danie główne Danie główne

SAJGONKI Z KREWETKAMI I SOSEM ORZECHOWO-SOJOWYM

SkładnikiSkładniki

  • SKŁADNIKI NA SOS:
  • jasny sos sojowy 100 ml
  • pasta orzechowa 100% orzechów „Felix” 1 łyżka
  • woda 50 ml
  • mała papryczka chilli
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka octu ryżowego
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • łyżeczka ziaren sezamu
  • SKŁADNIKI NA SAJGONKI:
  • opakowanie papieru ryżowego 100 g
  • ryż basmatti 150 g
  • łyżka octu ryżowego
  • młody szpinak garść
  • krewetki parzone 100 g
  • mała marchewka
  • małe cebulki szalotka 4 szt.

WykonanieWykonanie

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać ocet ryżowy i wymieszać. Marchewkę pokroić w drobne paseczki, cebulkę w kosteczkę. Papier ryżowy na krótką chwile zamoczyć w zimnej wodzie i położyć na wilgotnym blacie lub talerzu. Na środku położyć ryż, krewetkę i warzywa. Zawinąć jak gołąbki. Sajgonki moczyć w sosie. Smacznego!

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem