Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Skrzydełka marynowane w maśle orzechowym Skrzydełka marynowane w maśle orzechowym
Danie główne Danie główne

Skrzydełka marynowane w maśle orzechowym

SkładnikiSkładniki

  • skrzydełka z kurczaka 10 szt.
  • masło orzechowe kremowe „Felix” 2 łyżki
  • sok z jednej limonki
  • miód 1 łyżka
  • sos sojowy 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku

WykonanieWykonanie

Skrzydełka naciąć, żeby wchłonęły przyprawy i dokładnie wymieszać ze wszystkimi składnikami. Odstawić do lodówki na parę godzin. Upiec w piekarniku w temp. 180st.C, ok. 30 minut. Podawać z makaronem ryżowym wymieszanym z odrobiną sosu sojowego i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi oraz z roszponką.

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem