Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Słodki, paryski... przysmak Słodki, paryski... przysmak
Deser Deser

Słodki, paryski... przysmak

SkładnikiSkładniki

  • gotowe ciasto francuskie 1 szt.
  • jabłka ½ kg
  • masło orzechowe kremowe „Felix” ½ słoiczka
  • miód 2 łyżki
  • cukier 2 łyżki
  • cukier puder

WykonanieWykonanie

Ciasto francuskie składamy na 3 warstwy i kładziemy na wysmarowaną masłem blaszkę do tart. Dwie łyżki miodu i masło orzechowe podgrzewamy, mieszamy i polewamy ciasto. Następnie układamy obrane i pokrojone w cząstki jabłka, polewamy resztą miodu i posypujemy zwykłym cukrem. Pieczemy w temp. 180° C, 30 – 35 minut, aż ciasto będzie złotego koloru. Posypujemy cukrem pudrem.

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem