Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Słodko-słone penne Słodko-słone penne
Danie główne Danie główne

Słodko-słone penne

SkładnikiSkładniki

  • makaron penne 250g
  • masło orzechowe z kawałkami orzechów „Felix” 3 łyżki
  • mleko 100 ml.
  • miód 1 łyżka
  • banan 1 szt.
  • czerwona porzeczka 100g

WykonanieWykonanie

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Masło orzechowe wymieszać z mlekiem, miodem lekko podgrzewając. Polać makaron, pokroić i wyłożyć na wierzch banana i czerwone porzeczki. Dobrze smakuje na ciepło, jak również na zimno.

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem