Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

SZAKSZUKA Z PASTĄ ORZECHOWĄ I POMIDORAMI SZAKSZUKA Z PASTĄ ORZECHOWĄ I POMIDORAMI
Danie główne Danie główne

SZAKSZUKA Z PASTĄ ORZECHOWĄ I POMIDORAMI

SkładnikiSkładniki

  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • średnia cebula
  • żółta papryka
  • woda 150 ml
  • pasta orzechowa 100% orzechów „Felix” 2 łyżki
  • średni pomidor
  • jajka 3 szt.
  • pieprz grubo mielony do smaku
  • garść orzeszków ziemnych
  • świeża bazylia

WykonanieWykonanie

Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę i podsmażyć na oleju. Podlać wodą, dodać pastę orzechową i wszystko dokładnie połączyć. Następnie dodać pokrojone w ósemki pomidory, ułożyć na patelni na paście, przykryć pokrywką i chwilę poddusić, żeby pomidory się zagrzały. Do wszystkiego wbić jajka i chwilę poddusić, żeby białko się ścięło. Doprawić solą i pieprzem. Szakszukę posypać posiekanymi orzechami i udekorować świeżą bazylią. Smacznego!

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem