Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Tagliatelle orzechowo – kaparowe z wędzonym łososiem Tagliatelle orzechowo – kaparowe z wędzonym łososiem
Danie główne Danie główne

Tagliatelle orzechowo – kaparowe z wędzonym łososiem

SkładnikiSkładniki

  • makaron tagliatelle 250g
  • masło orzechowe kremowe „Felix” 3 łyżki
  • kapary z zalewy 1 łyżka
  • woda ok. 250 ml
  • śmietana kwaśna 18% 3 łyżki
  • sok z ½ cytryny
  • płatki chilli ¼ łyżeczki
  • odrobina soli do smaku
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • łosoś wędzony plasterkowany 200g

WykonanieWykonanie

Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć gorący na talerze. Wszystkie pozostałe składni podgrzewać, aż do wrzenia ciągle mieszając. Gdyby sos był za gęsty dodać jeszcze wody. Polać makaron sosem, a na sos wyłożyć pozwijane plasterki łososia.

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem