Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Warzywa pod kołderką serowo-orzechową Warzywa pod kołderką serowo-orzechową
Danie główne Danie główne

Warzywa pod kołderką serowo-orzechową

SkładnikiSkładniki

  • kalafior ½ szt.
  • brokuł ½ szt.
  • masło orzechowe z kawałkami orzechów „Felix” 3 łyżki
  • ser gorgonzola 100 g
  • czosnek 2 ząbki
  • mleko 100ml
  • woda ok. 100ml
  • sól do smaku
  • ser żółty 3 plasterki

WykonanieWykonanie

Kalafiora i brokuł ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Masło orzechowe, ser gorgonzola, mleko, wodę dokładnie wymieszać podgrzewając, dodać wyciśnięty czosnek i sól do smaku. Powstałym sosem polać warzywa, na wierzch położyć plasterki żółtego sera i zapiec w piekarniku na złoty kolor.

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem