Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

Zupa serowo-orzechowa Zupa serowo-orzechowa
Danie główne Danie główne

Zupa serowo-orzechowa

SkładnikiSkładniki

  • cebula 1 sztuka średnia
  • masło 1 łyżka
  • serek topiony śmietankowy 300 g
  • masło orzechowe z kawałkami orzechów „Felix” 3 łyżki
  • musztarda francuzka 3 łyżki
  • mleko 200 ml
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • płatki chilli do smaku
  • świeży rozmaryn

WykonanieWykonanie

Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać serek topiony, masło orzechowe, musztardę, mleko i sos sojowy. Wszystko dokładnie wymieszać, zagotować i doprawić do smaku płatkami chilli. Zupę posypać drobno pokrojonym rozmarynem.

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem