• Home
  • Konkurs z Felix Crispers
  • Przepisy
  • Produkty
  • Orzeszkopedia
  • O nas
  • Akcje
  • Honest Cashew
  • Kontakt

  • Bądź
    na bieżąco

MENU

Bądź
na bieżąco

  • Wszystkie przepisy
  • Trufle orzechowe
« Wróć

Trufle orzechowe


SKŁADNIKI

  • pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 3 łyżki
  • gorzka czekolada 100g
  • słodka śmietanka 18% 150ml
  • otarta skórka z jednej pomarańczy
  • rum 3 łyżki
  • orzeszki ziemne 100g

Deser

30 min

2-3 osoby

średni


SKŁADNIKI

  • pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 3 łyżki
  • gorzka czekolada 100g
  • słodka śmietanka 18% 150ml
  • otarta skórka z jednej pomarańczy
  • rum 3 łyżki
  • orzeszki ziemne 100g

WYKONANIE:

Do rondelka wyłożyć pastę orzechową, dodać połamaną czekoladę, śmietankę, skórkę pomarańczową i na wolnym ogniu, ciągle mieszając dokładnie wszystko połączyć. Gdy masa się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać rum, połowę grubo zmielonych orzeszków i wymieszać. Gdy wystygnie, uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w pozostałych orzeszkach.

Smacznego!


PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM:

100% Peanut Power


« Wróć
Polityka prywatności Polityka cookies

© 2016 intersnack poland wszelkie prawa zastrzeżone

Informujemy, że opuszczasz serwis https://www.felixpolska.pl/ i przechodzisz do

Pamiętaj, że nie mamy wpływu na przetwarzanie danych na stronach zewnętrznych.
Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności

Rozumiem