Felix Polska Rozwiń menu

Felix laureatem

Superbrands 2014/15 Poland
undo Wszystkie przepisy

Nasze przepisy

Nasze przepisy

TRUFLE ORZECHOWE TRUFLE ORZECHOWE
Deser Deser

TRUFLE ORZECHOWE

SkładnikiSkładniki

  • pasta orzechowa 100% orzechów „Felix” 3 łyżki
  • gorzka czekolada 100 g
  • słodka śmietanka 18% 150 ml
  • otarta skórka z jednej pomarańczy
  • rum 3 łyżki
  • orzeszki ziemne 100g

WykonanieWykonanie

Do rondelka wyłożyć pastę orzechową, dodać połamaną czekoladę, śmietankę, skórkę pomarańczową i na wolnym ogniu, ciągle mieszając dokładnie wszystko połączyć. Gdy masa się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać rum, połowę grubo zmielonych orzeszków i wymieszać. Gdy wystygnie, uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w pozostałych orzeszkach. Smacznego!

Produkty powiązane z przepisemProdukty powiązane z przepisem